Despre laic, șeăr și coment în online

Nu știu cum sunt alții da mie îmi place să mă plimb pe net, pe bloguri, site-uri, platforme de socializare, the usual jig.

Și când îmi place ceva foarte, foarte mult, nu doar că o să urmăresc ci o să împart și cu alții (spre disperarea lor) ceva-ul ăla. Și ca parte a unei comunități de urmăritori, creatorii de conținut interacționează și își fidelizează publicul prin ceea ce fac (videouri & content) plus extra.

De mult timp exista te miri ce giveaway-uri, fie că vorbim de zona de beauty, fie tech, fie de zarzavaturi și ceapă. Oriunde, oricum, orice, toată lumea care face conținut își premiază audiența. Până aici e totul minunat.

Unde intervine duda? Păi la toate turmele de creatori, care bineînțeles că colaborează cu toate bradurile specifice industriei în care s-au (de)branșat vezi concursuri cu: dă țșpe laicuri, dă 432 de share-uri, dă tag lu’ bunica șiiiii comentează cu orice aberație ai în cap la momentul ăla – adică poți să scrii orice bășină mentală, e ok, no worries. Astea toate ca să bage un random.org și să ia un nume dintr-o listă, he he. Viață!

SiEq53lKCqGHScgbFL

Hello? Măi oameni, voi sunteți întregi la melodie? Cam cât crezi că o să te mai apreciez după ce faci d-astea? Adică te doare la banană de mine, sunt și eu un număr într-un șir (nici măcar Fibonacci) de follow-ărși și un nume într-o listă de înscriși la 3 produse ofilite oferite de nu știu ce brand șmecher care te-a pus să-i faci conturile grase dintr-o postare. Really? Adică, reaaaaallyyy?

La început hai să zici că era o metodă rapidă și artificială, dar toootuși o metodă bunuță să constrângi (ăsta e cuvântul real) oamenii să se facă că te urmăresc poate-poate le pică ceva și lor și tu scoți alte colaborări; deci win-win situation. Dar nu mai face nimeni niciun pic de muncă de gândit – poate asta nu se potrivește cu oamenii mei, cu mine; poate nu vreau să fac ce îmi zice un brand, pentru ca brandul personal e mai important?! Aparent nu.

Găsiți măi oameni argumente mai bune când tratați cu brandurile și învătați să vă susțineți și promovați fără să agasați comunitățile câștigate.

Dacă oamenilor le place ceva, vor da like și share on their own; nu e nevoie de atât de multe constrângeri.

facebook-emoji-reactions
Pic via Emojipedia.org

E agasant, pentru mine ca cititor și urmăritor, care (mai mult) NU participă la concursuri să vadă totuși astfel de practici și că ștacheta nu se ridică (un pic) mai sus.

Între timp unfollow și unsubscribe. Are balta pește; probabil și invers.

IMG_6472
Unsubscribe urgent

 

Din aceeași categorie mai sunt si click baiturile, care funcționeaza (mai mult) pe YT. Adică, you fooled me once, shame on you, dacă se mai întamplă încă o dată unsubcribe-ul e mai mult decât garantat.

Nu știu de ce nu se discută despre asta mai mult – sunt chiar asa de inexistenți cei care dezaprobă această tendință de turmă? Nu cred.

Ps. Scopul acestui articol nu este de hate.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s