Despre oameni imperfecți și ale lor piese imperfecte sau ITF 2017

Dacă titlul nu îți spune nimic – Ghinion! – ai ratat ediția de anul ăsta a Inlight Theatre Festival, primul festival de teatru neprofesionist de la noi, care fie vorba între noi era la a doua ediție.

Și pentru că scopul acestei postări nu e reclama, deși cred că le prinde bine oamenilor să afle că teatrul nu e atât de pretențios și stiff, o să las și eu aici câteva impresii în calitate de privitoro-contribuitor la toata treaba asta.

Am distribuit pe minunatul feisbuc câteva articole referitoare la piesele de teatru, pentru că minunatul hazbănd și nu doar el, a avut ceva apariții la scena deschisă. Scenă micuță, ce-i drept, căci locația a fost la Unteatru, but nevertheless scenă; deci cu oamenii holbându-se la el, sorbind cuvintele și fixându-și privirea pe fiecare gest de al actorului in devenire.

Acum povestea mea e ușor dincolo de scenă pentru că am pierdut ceva ore repetând și fiind suport de curs pentru hazbănd; deci acasă am avut bloopers, adică bâlbâieli și dâng dâng-uri care au facut deliciul piesei și care bineînțeles au rămas doar private.

Deci procesul de învățare nu este ce voi detalia acum, ci altceva, mult mai interesanto-amuzant.

Înainte de începerea fiecărui spectacol o voce bărbătească urla în difuzoare un minunat bine ați venit (fără sare și pâine though) șiiiii încă o informație fabuloaso-uimitoare: piesele puse în scenă fiind creația oamenilor care le joacă. Say what? Come again!?

Da, da, actorii ăștia în devenire au scris chiar ei, cu mânuțele lor și sub îndrumarea profesorilor actori, un text pe care l-au imaginat și l-au improvizat după bunulor lor plac.

Okay, ce e așa palpitant la asta? Weeeell.. ce credeți că au făcut oamenii? Au povestit despre ei. Sau despre pasiunile lor. Sau despre dorințele lor. Deci în esență.. despre ei. Surprising? Pentru mine a fost surprinzător, da.

Nu cunosc toți actorii ca să le știu povestea vieții sau nici măcar hobby-urile cele mai evidente, însă am ceva informații despre unii, despre alții și știu că ce am văzut acolo pus în scenă e despre ei.

M-aș fi gândit că având posibilitatea să își imagineze orice,  oamenii ar fabula câte-n lună și în stele, însă ei au vorbit .. despre ei.

Și exemplul era chiar în pat cu mine, ca să zic așa. Având un pasionat de tehnologie, care scrolleaza IGN, The Verge, Youtube și altele, despre ce credeți că s-a gândit al nostru să zică? Of course că despre panouri solare, Tesla, investiții și progres. Și a putut să zică despre toate astea în timp ce încerca să facă conversație semi-seducătoare cu colega de scenă, care a povestit despre un drum al regăsirii de sine și despre un istoric personal in domeniul artelor. Scenă de succes if I may add, ce a fost și sancționată corespunzător cu un premiu de cuplu pentru Despre începuturi.

 

23231411_1957757044240780_6952842142497283416_n
Pic via Inlight
IMG_8077
Hazbănd in action

Înțelegerea asta că oamenii vorbesc despre ce știu cel mai bine, adică despre ei nu a dezamagit nici în Cu iubirea la control. Și cum un ajutor nu vine niciodata singur, aici ajutorul a fost de grup, în grup, unde fiecare povestea despre ghici ce?! Iubire! Am văzut acolo un pic din fratele care încearcă să ofere sprijin surorii, chiar dacă povestea tatălui nu descria realitatea de zi cu zi.

 

Ou sont les enfants a fost proba de măiestrie a lui hazbănd, când deși publicul se mai risipise o leacă, al nostru se pregătea de a doua piesă a serii, jap jap, una după alta. Challenge accepted, și-o fi zis el, cu trei zile înainte de festival când mânca replici pe pâine (integrală).

 

 

 

Și ca să nu lungesc această povestire, rămân acum cu un singur gând: ce am văzut acolo e fabulă sau (în) adevăr?

images

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s