29 la 29 – heșteg d-ale vieții

Luna octombrie a fost liniște pe blog. Pe blogul meu adică. A bătut vântul și au umblat câinii cu covrigii-n coadă – ia d-aci niște nimic, o mare gaură d-aia de la covrig. Adevărul este că am băgat luna asta vreo doi, hai maaaxim trei covrigi pe sub mustăți – domnule antrenor dacă citiți rândurile astea, zic să vă faceți că vă uitați o leacă într-o parte, în alta, nu de alta, dar nu-i nimic de văzut aici.

Și pe lângă aia maaaxim trei covrigi, s-a lăsat și cu niște eclere și cu o tartă home și hand made by our group chef, n-aveai cum să ratezi așa ceva. La fel cum n-aveam cum să ratez nici ziua mea. Deci scuza există, ce păcat că e doar o dată în an aia de naștere și de vreo nșpe ori aia de nume, haha.

Și inspirată fiind de gândurile altora mai dăștepți ca mine și de la care ăv cors că îmi place să fur, inspirație nu alta, pe final de lună semi geroasă las aici niște chestii, trestii debitate de yours truly, din parcursul celor doojnoo de mișcări de revoluție pe care le-am prins pe acest minunat-extraordinar-un pic jegos-dar casa noastra dealtfel și anume, Pământ. Adică, urmează să citiți ce am băgat eu la cap pană acum și alte nebunii.

Numero uno. Nu știu ce s-a întamplat în ultimii 5-6 ani. Adică dacă mă gândesc efectiv, îmi dau seama, dar în mare, nu pot asocia 24, 25, 26 de ani cu ceva anume. Is that good? Is that bad? E pur si simplu.

Numero dos. Încă un an până la marele 3. 30! Ce să fac, ce să fac, ceeeee săăăăă faaaaac? Nu știu ce ar fi mai prielnic să fac acum și să nu las pe mai târziu. Ce pot face azi?!

Numero tres. Poți să fii consecvent și spontan în același timp, doar trebuie să-ti dai seama care se aplică și când. Eu iubesc aceeași persoană minunată din primul an de facultate și mi-am schimbat domeniul de activitate imediat ce oportunitatea mi-a ieșit în cale.

IMG_6208

Quatro. Pasiunile nu se explică, nu se ascund și nu se validează cu ceilalți. Sigur, nu m-aș aventura la sporturi extreme, chestii life threatening on a daily basis și părearea celorlați despre ceva ce îmi place mie contează fix 0,99%. Puțin, foarte puțin, cel mai puțin.

Cinci. Nu crede toate citatele inspiraționale. Jobul e ok să fie job, as long as you don’t hate it. În cazul ăsta trebuie să faci ceva, i-me-diat!

Șase. Ocazia perfectă nu e niciodată. Poate n-ai timp, n-ai bani, n-ai d-aia sau din cealaltă. Dar dacă faci un plan de bătaie sigur iese ceva. Risk free nu este nimic. A, ba da, dacă rămâi blocat în starea de la momentul x. Așa m-am apucat să mă mișc. Cu programe de grup, cu programe faimoase și ușor, ușor am ajuns să înțeleg că degeaba mă duc să dau de nebună cu picioarele-s gol și cu fundul și alți mușchi neîncordați, că un program de grup nu o să aibă ever focus pe om. Deci răspunsul pentru mine a fost ședințele 1 on 1.

IMG_5421 (2)

Șapte. Îmi place să scriu, deci scriu. Îmi place să machiez, deci machiez. I am doing it, în primul rând pentru mine și după aia pentru oricine vrea să împartă treaba asta cu mine.

Opt. Orgoliile nu aduc progres. Aduc frustrare, bășini în cap și atmosferă neplăcută. Nu tre să te lasi afectat de luptele altora. Mai ales la birou.

Nouă. Îmi place să învăț limbi străine. Dacă aș putea, aș sta zilnic câte două trei ore ca să fac asta. Trebuie sa mă reapuc. Îți deschide mintea într-un fel, oai de mine.

Zece. Pentru mine. Acceptarea de sine nu ar trebui să dureze atât până se întamplă.

11. Îmi place să beau cafea pentru gest, miros și gust. În ordinea asta. La zece noaptea mă bucur și de beneficiile cofeinei. Not! Și vin după birou, niște rose coming up my way!

IMG_6439 (2)

12. Vreau o țară ca afară! Cu piste de biciclete adică, ca să mă pot da pe ele și în drum spre și de la birou, nu doar când e soare și când nu trebuie să-mi iau o ditai marja de timp ca să fiu sigură că ajung la destinație.

13. Dimineața la 6 nu e momentul meu de glorie. Un 8 e pe lista, în viitor.

14. Viața e scurtă, buy the damn .. jewelry! Unele-s cu pantofi, eu sunt cu bijteriile, prețioase mostly.

15. Îmi place vânatul. Nu ăla gătit, nici ăla de pe câmp, ci ăla online. Also known as online shopping.

16. Sunt de treabă până nu mai sunt. Nu obliga un om drăguț să-ți zică să fii o leacă mai puțin nesi, nu profita, că we are not stupid. Nu va fi răspunsul pe care-l voi da mai des.

17. Nu toți oamenii sunt empatici și nici toți nu-ți vor răul. Don’t take it so personal! E greu să nu interpretez fiecare grimasă, tre să îmi zic asta încă ZILNIC.

18. Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri și brânză rasă, still going strong. Și niște sufleu de ciocolată, vă rog.

19. I like to read, who would have thought. Treaba e să găsești ceva ce îți place ție, nu ce e la modă, nu ce vinde bine, nu nimic. Ce. Îți. Place. Țieeeeee.

20. I’m a giver. Ăsta e limbajul meu de iubire.

21. Mai am nevoie de niște curaj și mai multă determinare să pun bazele biznisului ăla!

22. Nu știu eu care-i treaba cu promovatul online, dar nici nu mă spetesc dându-i de cap. Nu cred că se caută despre ce zic eu p-aci. Am văzut că prind protesteli, maimuțăreli, d-alea cu promovat de branduri.

23. Imi place să mă joc board games. Noroc că a venit vremea rece și că o să se mobilizeze lumea mai greu pentru ieșeli. Pot sa le propun un activity, un catan. Parcă le și văd fețele – iaaar? Haha.

24. E o treabă faină să fii adult. Printre facturi, responsabilități și obligații, libertatea de a fi eu e cea mai tare chestiune.

25. E mișto să pari și mai tânăr decât vârsta reală.

26. Inspirația vine, inspirația pleacă, important e să scrii oricând, oriunde, oricum.

27. Gândul de plecat departe tot nu-mi dă pace! Eu tot ACOLO sunt. Și în fiecare zi mă întreb ce caut eu aici.

28. Now in stores, colecția Ana x Ana. Pentru că dacă Ana doesn’t love Ana, e greu și pentru ceilalți să o facă.

29. Și ca să închei apoteotic și cu cea mai adevărată treabă, care nici nu-mi aparține – don’t fake it til you make it, fake it until you become it!

Greu de scris chestii care să nu mă definească prin jobul meu, prin chestiile obișnuite, schematice, heartless. Greu de scris mai cu inima, mai cu gândul la acum. De asta sarbătoarea asta anuală este cel puțin un moment bun de introspecție. Și ce dacă e ea publică? Doar așa îți dai seama că mai sunt și alții ca tine, care trec prin aceleași stări, au aceleași îndoieli, sentimente, idealuri.

We think, therefore we are!

Hai liberare!

 

 

PS. După o idee de a Laurei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s