Cum să te bucuri de o marți ca de o vineri

Mi-am dat seama că de multe ori când mă gândesc la o nouă săptămână, gândul meu zboară direct la sfârșitul de săptămână. Ceea ce înseamnă că pierd cinci zile de bucurat de viață, cel puțin de viața după birou.

Și pentru că fiecare dintre noi are o altă ocupație și alt fel de responsabilități, nu are sens să fac eu pe dășteapta să dau sfaturi și povețe, mai ales când nici eu nu-s cea mai brează într-ale organizării. Ce pot să fac totuși este să scriu repede, repede cât am inspirație și pe măsură ce seara asta se desfășoară.

Nu, nu am vreun plan măreț și tocmai de aia e cel mai bun exemplu.

Mai sunt momente când programurile after work ale mele și ale lui hazbănd nu-s chiar identice, fiecare cu pasiunile lui și cu dezvoltarea personală, ceea ce înseamnă că mai sunt zile când sunt câteva ore singură pe plantație. Să rupem baraca!

Ce vreau să zic prin asta este mult, mult, muuuuuuuuuuuult mai banal decât vă așteptați. Niciun shopping glamuros , nicio mare brânză, stați așa! Eu zic că am câteva ore acasă și vreau să simt că mă bucur de această mi-nu-na-tă zi de marți. Așadar, treaba începe sigur și promițător cu Youtube, cu niște muzică, my guilty pleasure – 80s și volum tare, tare, cât mai tare. Momentan e la 70/100, hai că nu îi căpiez pe ăia de lângă; pe vecini zic. Cel mult au parte de o excursie într-ale muzicii vechi și sigur bâțâie și ei un dos, un picior, o placă în sold sau în gură, fiecare ce poate – nu-mi cunosc așa bine vecinii, sigur nu mai mult de salutările tradiționale (Bună dimineața,Bună ziua, Bună seara, Urcați cu liftul).

Și pentru că beat-ul anilor 80 este mișcător la propriu, nu durează mult și fac backing vocals pentru Michael Jackson, The pointer sisters și restul, check this out, asta ascult acuș. Și ca să fie bine și pentru că am chef să fac orice, de ce să nu fac ceva de mâncare pentru mâine la birou – hai cu tigaia, hai cu haleala, dă-i pe-o parte, dă-i pe alta, flick flack triplu tulup și hai și cu dansul prin casă, fugi din bucătărie în sufragerie, mai trag niste ocheade în oglindă și și și .. hai și cu un pahar de vinuț. Finuț, elegant, rose demisec și tralala înainte.

E in-cre-di-bil câte endorfine s-au eliberat acum. Nu am făcut nimic wow, dar mă simt without a care in the world, creditele pot să mai aștepte.

Ce vreau să subliniez aici?

+ Avem putere să ne facem viața mai frumoasă din fix nimic

+ Muzica vindecă plictiseala, oboseala, depresiile, orice – totuși nu cred că și gândacii de bucătărie (pentru cine are)

+ Mâncarea este o invenție ge-ni-a-lă. Fuel yourself și apare curcubeul – fie ăl de pe cerul gurii, fie ăl de pe cer dacă plouă

+ Vinuțul e bonus și cu măsură e ca zahărul pudră peste plăcintă ( analogie poate nu la fel de interesantă precum bomboana de pe colivă, dar sigur apetisantă )

+ Ce-și face oul cu mâna lui se cheamă lucrul manual – că e mâncarea pentru birou, că e un goblen, că pictăm pereții sau tablele magnetice cu planuri, ideea e să nu stai. Move yo ass

Și acestea fiind zise, trebuie să mă duc să scot carnea de la cuptor și să o așez frumos în caserola pentru mâine, cu tot cu garnitura trasă mai devreme la foc continuu.

Cheers away!

Hai cu jumatea de săptămână!

 

One thought on “Cum să te bucuri de o marți ca de o vineri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s