Despre b(v)loggeri numai de bine

Inițial mă gândeam să pun un titlu ceva mai sugestiv, dar pentru că nu sunt pro hateăreală și fiind posibil ca orice scris să se înțeleagă fix pe dos, mi-am revizuit comportamentul și am început treaba într-o notă (semi)pozitivă.

Nu știu cum sunt alții sau de când au descoperit ei miracolul online-ului, însă știu despre mine că de hăhăhă mă tot uit peste tot să aflu o informație d-aia, o informație d-ailaltă, cât să pot să zic despre mine că sunt un consumator informat. Cel puțin așa pot să îmi justific eu mie cum au ieșit banii din portofel, sau mai bine zis de pe card și au făcut pași, pași spre alte meleaguri, în alte conturi, pentru vacanțele luxoase ale boșilor diverselor branduri mai mari sau mai mici.

E în regulă, e loc sub soare pentru toată lumea, everybody’s gotta make a living, eu numa’ zic să nu cumpăraț (remarcați lipsa i-ului) fară să vă mai gândiți o dată, de două ori, de câte ori e nevoie ca să nu vă luați o mare țeapă.

modified2
Shopping nowadays

Cum sunt o consumatoare de Youtube românesc și mai mult, străinez, am văzut de-a lungul timpului review-uri la fel și fel de produse – machiozeli, tehnologie, vacanțe, orașe, roboți de bucătărie, ORICE. Super, deci știm cu ce se mănâncă. Și nu pot rămâne indiferentă la campaniile nefericite pe care le văd în online-ul nostru.

Ce nu-mi place la sfera de beauty

Numărul 1. Lipsa de perspectivă.

Se lansează un produs nou, se face rebranding, sau e rost de vreo petrecerea mondenă cu tematică de beauty – moment de bucurie, fericire, party party, whoop whoop.

Și în zilele astea tot social media e înecat de selfie-uri și poze, pentru că absolut toată lumea ne arată absolut ACELAȘI lucru. De ce nu e fun pentru noi?

  1. Well, dacă ai nenorocul să nu te intereseze în mod specific produsul/gama/treaba prezentată nu ai la ce altceva să te uiti.
  2. Lumea pare fie super happy, fie super bășinoasă. Fake looking, nu înseamnă că așa și e, dar așa pare (#săparădistracție).
  3. Că nu suntem și noi acolo?!

Numărul 2. Lipsa de contact cu realitatea.

Vine press kit-ul frumos ambalat, muritorul de rând adică privitorul bălește și de multe ori, nu va găsi treaba aia în magazine. Minunat, hai să ne benoclăm în continuare.

Dacă nu ai 14 ani și totuși îti plac chestiile girlie, te vei uita în continuare, doar că nu te vor încanta maimuțărelile și lingușelile la adresa brand-ului. I want the real stuff, the good, the bad, the ugly. Dacă se întamplă să fie numai de bine, e tare mișto, dar dacă părțile nasoale sunt omise – well, that is a lie, a lie prin omisiune. E foooaarte greu în ultima perioadă să îți dai seama cine spune pe bune, cine spune tot și cine este prea drăguț cu produsul primit.

Poate totuși partea care mi se pare cea mai greu de relaționat cu publicul este partea despre bani. Da, momentul ăla când trebuie sau ar fi util să zici și cât costă obiectul minune și nu știi cum să o dai de gard. Replici de genul ‘Aaa, este doar o sută și un pic de lei acest blush, dar chiar merită’ devine irelevant în momentul în care asta e singura justificare. Nu zic că produsul nu își face banii, but the last time I checked, o sută și un pic de lei înseamnă ceva, indiferent cât câștigi. Cunosc persoane cu o putere financiară enorma, e-nor-mă și care sunt fidele unor produse de trei, patru euro.

Deci, ca să zici că nu-i un preț mare o machiozeală, o singură machiozeală, well, that is an understatement. Aprecierile despre preț cred că trebuie cumva ținute în frâu, nu de alta, dar privitori sunt mulți, unii mai avuți ca alții și care își fac planuri să strângă, să facă, să dreagă ca să încerce ceva mult lăudat, că doar li s-a zis că merită.

Recunosc că țeapa asta mi-am luat-o și eu și de atunci, pe lângă faptul că înainte de orice cumpărare fac tot posibilul să încerc varianta mini sau câteva eșantioane, pur și simplu nu mai ascult de îndemnul ‘nu e scump’. Keep in mind că eu și machiez, deci mă uit și cumpăr tot felul de produse, low end și high end, disponibile sau nu la noi.

De asta îi apreciez pe cei care promovează lucrurile bune sau pe cei care nu dau neapărat prețuri, dar pe care îi vezi că folosesc a la long un produs sau altul și au rezultate bune. Produsul vorbește de la sine.

Numărul 3. Se adresează unui public cu vârstă mică.

Been there, done that. Adică am avut și 17, 18 și 23, 24 de ani. Iar acuuum, la 28 de ani, îmi este tot mai greu să mă identific cu cineva din online. De ce? Păi mai sus scriam de maimuțăreli, păreri îndoilenice, contentul efectiv care se prezintă, deci calitatea canalului. În ultimul an am dat unsubcribe atât pe paginile oficiale, de la bloguri cât și de la canale de Youtube. Și evident că nu doar de la noi.

De la ce m-am dezabonat? Două exemple ar fi Nikkie Tutorials și Tati. Sunt în standby cu Teni Panosian.

Ce îmi place? MakeupGeek și Lisa Eldrige, iar românești Andreea Ali și Adela Manolache.

La ce m-am reorientat? La orice alt fel de video-uri, such as călătorie și zbor – Mikey Chan și Sam Chui, de la economy la first class, TechBrothers IT – evident pe zona de IT,  entertainment The Odd1st Out, cu video-urile haioase din vremea lui la Subway, more makeup de la surorile Pixiwoo (pe care le urmăresc de o mie de ani again), Lorena Buhnici pentru interviurile cu diverse personalităti. Guily pleasure – TLC channel plus documentary. La povești cu și despre copii (deși nu am) pe șiblondelegândesc.ro, la povești despre mâncare pe laurateodora.ro .

Youtube și blogurile sunt pentru toată lumea, cred că toți avem ce să povestim și suntem mulți cărora ne place să citim/vedem, iar selecția naturală e inevitabilă și pe partea asta.

Așa că, cheers pentru cât mai mult content original, funny și cât mai mult awareness de la consumatori și de la branduri. Cred că ce vreau să zic de fapt este faptul că, hello, all you brands out there, $$ banii voștri vin de la noi, think about that, too. Noi ăștia pe care nu îi păcălesc fețele frumoase și vorbele mieroase, ăștia de ne cheamă consumatori sofisticați. Haha.

Despre b(v)loggeri, numai de bine! #nohate #justthoughts

content-marketing-wheel
Picture via Freepik

 

One thought on “Despre b(v)loggeri numai de bine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s