Caut și eu mâncare. Toată mâncarea să apeleze la mine

Lăsați mâncarea să vină la mineeee! Nu erau chiar astea vorbele faimoase și departe de mine gândul de ironie. Pur și simplu mâncarea este pe lista lucrurilor de bifat zilnic, de câteva ori pe zi chiar. Însă când ora 12.30 se apropie vertiginos pe ceas și dai și colț în colț că nu ai nimic la tine, la birou, iar stomacului nu-i pasă de nepăsarea ta de cu o seară în urmă, e momentul să o iei la goană. La goana după ales de unde, ce, cum, când.

Și pentru că viața de corporație înseamnă de cele mai multe ori luat masa în grup, cu colegii, care la rândul lor nu au fost mai vrednici ca tine într-ale mâncării, hai cu comenzile la telefon, online, prin Xulescu sau cine mai știe cum.

E drept, de ceva vreme mai toate restaurantele și localurile au început să ofere meniuri de prânz, pe fast forward, lipa lipa, îngurgitat în câteva minute și tulai Dămni (adica pa și pusi, arrivederci, ușcheala). Și alții mai destupați la minte s-au băgat chiar pe schema cu online-ul. Adică au ei platforma lor, prin care poți să plasezi comenzi saaaau se reunesc cu alții din breaslă sub pălăria altora, care gestionează un domeniu, pe care sunt si ei prezenți cu oferta de haleală.

Dacă lumea a auzit deja de platformele clasice de genul Food Panda, Oliviera, mai puțină lume a descoperit sau a încercat furnizorii care se gestionează siguri.

Un exemplu de o platformă mai ochioasă (cel puțin până ajungem să plasăm efectiv comanda) este Caserola. Sunt destule preparate aici care să îți asigure o masă de prânz, meniurile fiind furnizate de mai multe localuri. Localurile au propriul lor sistem de livrare, cu limită minimă de comandă plus timp de livrare, Caserola fiind doar intermediarul. Dealerul, ca să mă exprim plastic.

caserola

Evident că unele restaurante sunt mai în regulă sau mai puțin bine ca altele, deși colegii au avut feedback-uri în general pozitive.

Metoda de plată aici este cum dorește căprioara, adică de la clasic la neoclasic – cash la livrare, cu cardul la livrare si direct online. Totuși, chiar dacă comanda este a unui grup, plata se face o singură dată și nu împărțit la doritori.

caserola livrare

Și pentru ca unde dorință nu eeeee, nimic nu eeeee; dar românii o au (dorința I mean) – au mai aparut ceva platforme individuale, cu fel si fel de chef de chef (a se citi șef de șef, numai la chefuri vă stă mintea!).

Luați de aici:

Yellow Menu – cu program limitat de comanda (11.00 – 16.00), meniu care se schimbă zilnic și cu plată exclusiv online, cu cardul, Yellow vrea să crească cumva ștacheta și să ofere românului la masa de prânz mai puțină mâncare, dar mai altfel (mai fensi smensi). Deci nu o să găsiți aici sarmale și piept de pui cu piure, ar fi prea banal. Găsiți pulpă de rață cu piure de broccoli și sos de portocale, tried and tested, bun bun, la prețul promoțional de .. 30 lei. Atât să fi costat? Evident că nu rețin chiar toate detaliile, să fi fost în acest range, pentru vreo 400 gr de mâncare proaspăt pregătită, caldă, livrată frumos într-o caserolă elegantă, neagră, cu toate detaliile nutritionale și alergenice lipite pe ea. Partea cu adevărat mișto aici e că poți să alegi intervalul de livrare, fără să stai să te întrebi ‘Da’ când o veni șoferul?’. Și bonus de bonus – ai posibilitatea să plătești din aplicație și un posibil bacșiș, exprimat ca procent din valoarea comenzii.

Pentru o primă comandă  – luați de aici un discount de 10 lei, care să vă încurajeze să vă lămuriți dacă merită pentru voi:  225136WK .

yellow

Evident că și ei au mâncăruri care nu-s top of the top (care totuși ar cam trebui să fie având în vedere prețurile), de aceea eu nu aș recomanda supa clară de whatever era ea, probabil de pui.

Fooda – varianta romanească a lui Chopstix, am descoperit site-ul si mâncarea la un training. Supa lor de roșii mi-a mers la inimă și direct în stomac, am comandat-o și răscomandat-o până m-am plictisit de ea. Ca si la Yellow, comanda poate fi lansată începând cu ora 11, deci cum bate gongul, puneți mâna pe telefon să scăpați de o grijă. Nu de alta, dar aici e cu timp aproximativ de livrare și cu cât e mai aproape de ora mesei  se întâmplă un adevărat fenoment de mitoză. Nu știu de ce îmi vin acum în cap referințele astea specifice orei de biologie, măcar proful n-a vorbit degeaba în liceu. Ideea e că se înmulțesc și ghici cine o să aștepte ca și când. Vooooi!

fooda

Și pentru a face viața clienților mai frumoasă și Fooda are toate cele trei metode de plată ca mai sus. Easy peasy!

Nou intrat pe lista de livrări și în catastiful meu cu localuri de livrat haleală la birou, este hipMenu. Mărturisesc că azi eram la un click distanță de această mare și primă întălnire, dar în lipsă de combinații de n luate câte ț, adică pentru că mobilizare nema cu colegii, am ratat comanda la ei. Bineînteles că și mâine e o zi și sigur vor mai fi momente fără să avem mâncăruri la noi și asta e o ocazie bună de testat.

hipmenu

Ce sună cu adevărat bine este că, chiar dacă comanda o dă un singur Gigel dintre toți Gigeii care se combină la comandă, fiecare are posibilitatea de a plăti individual ce cumpără. Cum zic ei că funcționează? Păi, se alge un restaurant, care are individual setat un timp de livrare și o consumație minimă. După, se creează un link de grup care trebuie comunicat fiecăruia. Fiecare își pune în coș ce dorește, ce poftește și alege cum vrea să achite, după care doar Gigelul inițiator închide comanda. Va urma.

Toate magazinele online prezentate mai sus presupun sa îți faci cont, durează maxim 5 minute, deci no stress. Acum dacă și pentru asta îți e lene, nasol, presimt că o să rămâi nemâncat.

Scurt și la obiect – poftă bună! 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s