Fast & Fabulous

Da, da, nu este un typo, nu voiam sa scriu despre băieți periculoși și mașini puternice aka fast & furious, ci despre machiozeală rapidă și de efect. Deci fetelor, fiți cu ochii acia, promit să nu dureze mult, să fie simplu și cel mai important .. e deja tried & tested, deci știu sigur că funcționează.

Ai prea multe machiaje și nu știi ce să faci cu ele? Nu ai prea multe machiaje și crezi că the more the merrier? Nici timp n-ai? Mai e și foarte de dimineață și numai de machiaj nu îți arde? Dar totuși vrei să .. fie bine ca să nu fie rău? Keep on reading.

First of all, nu îți trebuie prea multe machiaje, nu de alta, dar pentru 10 minute dimineața sau oricând, cel mai bine e să le ai pe cele esențiale, ele te vor scoate din încurcătură și nu vei avea prea multe decizii de luat legat de ce produs să folosești.

Câteva produse de machiaj, câteva pensule, un suport și un loc strategic – de asta ai nevoie când ești cu ochii cârpiți și contra timp. Cel mai bine e să nu lași pe dimineață alesul chestiilor cu care să te machiezi, ci macar pentu o săptămână să ai câteva alternative set aside – creioane colorate, câteva farduri și restul rămâne constant.

Pentru a prepara aceasta rețetă de succes vom avea nevoie de următoarele ingrediente:

Pensule:

 1. o pensulă de fond de ten / burețel tip beauty blender
 2. o pensulă circulară pufoasă pentru corector, care poate fi multifuncțională
 3. o pensulă pentru contur & iluminator
 4. o pensulă pentru pudră & blush
 5. o pensulă pentru pieptănat sprâncenele
 6. o pensulă pentru așezat fard pe pleoapă (opțional)
 7. o pensulă unghiulară pentru sprancene sau fard (opțional)

Produse:

 1. cremă de fățău
 2. fond de ten / corector
 3. pudra liberă sau compactă
 4. contur & blush & iluminator
 5. produs de sprancene – creion, fard, pastă
 6. cateva rujuri/glossuri în culori tari
 7. rimel pentru volum / definire
 8. fixator de fard (opțional)
 9. creioane colorate în cele mai versatile culori – negru, maro, albastru, verde, mov, bej (opțional)
 10. o mini paletă cu farduri neutre (opțional)
 11. fixator de machiaj (opțional)

Nice to have:

 1. un loc bine stabilit unde să le ții pe toate, preferabil langă o sursă de lumină (naturală), dar nu in direct sunlight
 2. un portfard de mărime medie, transparent ca să le depistezi rapido
 3. un suport pentru pensule

Timp de preparare: 10 minute

Serving size: o persoană

Și acum partea cea mai așteptată: cum să faci să nu ai două mâini stângi? Well, practice și iese de la o zi la alta mai bine. 🙂

Hai, start! Când ești gata de machiozeală începi first of all cu hidratarea, având în vedere că să nu te țină fața e cel mai important. Dacă ai cum să lasi 2, 3 minute crema sau serul pe față, timp în care mai bei un pahar cu apă care să te ajute la digestie sau îți pregătești pachetul pentru birou ar fi perfect.

Dacă nu ai probleme serioase pe ten, eu aș sări peste fond de ten și aș aplica un corector într-o nuanță foarte apropiată în locurile strategice (NU ma refer la corectorul un pic mai deschis de sub ochi) adică: din centrul feței către extremități – pe lângă aripile nasului (unde suntem roșii), în colțul intern, pe pleoapă și colțul extern al ochilor, pe bărbie și ușor pierdut intre sprâncene către frunte. Aceiași pași trebuie urmați și în cazul fondului de ten, unde însă acoperirea poate fi mai mare.

După uniformizarea tenului (căruia i-aș aloca 2,3 minute), un pic de corector cu o nuantă mai deschisă sub ochi plus fixare cu pudra ar fi pasul final pentru ten.

Pană acum sunt deja 5-6 minute. În următoarele patru minute, eu aș miza pe pieptănatul sprâncenelor și umplerea UȘOARĂ a golurilor – ele nu trebuie să arate complet opace. Pentru asta eu folosesc un creion de la Anastasia și bate orice fard sau pastă pentru un look natural.

Mai avem doar 3 minute? Bun, acum e momentul sa dam cu o leacă de rimel la ochi sau să ne facem buzele într-o nuanță tare care să mute centrul atenției în locul cel mai pronunțat. Sunt zile când le fac pe amandouă și zile când aleg ori una, ori alta. Mascara o aplic mereu în două straturi și rujul la fel.

Cu unul sau doua minute rămase, un pic de blush pe punctul cel mai înalt al obrajilor și un strop de iluminator pe deasupra lui, pe diagonală sunt pașii finali. Dacă ești totuși într-o dispoziție creatoare, o atingere ușoară de bronzer/contur în golurile obrajilor (cam de pe la jumătatea urechilor) îți vor face fața să pare sculptată. Și aici e important să aplici cu cele mai FINE miscări, fără să apeși, dar poate cel mai important – fară să aplici o culoare portocalie. Ai nevoie de un contur de un maro cat mai puțin sidefat și cat mai puțin cald; altfel o să arate ca și când te-ai fi murdărit nițel .. nu asta vrei nu?

Țac pac, un spray fixator și ești good to go.

Pentru cele care mai au totuși înca 5 minute la dispoziție sau exercițiu în aplicarea produselor, rămâne vreme de trasat doar la baza genelor o tușă fină de creion, care se va fixa cu o culoare cât să nu migreze cerurile te miri unde pe pleoapă. Sau poate vrei să faci un smokey dis de dimineață? Oricum ar fi, cu cât alegi să faci mai multe într-un timp scurt, cu atât e mai mare riscul să iasă un mare caca-maca. Cel puțin eu asta am observat la mine – dacă am tenul uniformizat, sprâncele ușor definite ca să echilibreze trăsăturile feței, un pic de blush ca să încălzească trăsăturile și ochii sau buzele accentuate I am more than happy. Vreau sa pară totul unitar și îngrijit, nu să pară că mi-am luat multe machiaje și nu știu ce să fac cu ele. Și dacă ar fi să recomand între eyeliner și creion & fard, as alege fără se ezit niște tușe mai fumurii și imprecise decât niște linii strâmbe care consumă și mult timp de execuție. Tușul care nu arată perfect are toate șansele să fie observat, față de un creion ușor difuzat cu un fard deasupra, care doar încadrează ochiul, îl definește.

În funcție de skill și timpul alocat, of course că poți să arăți de milioane sau de zeci de milioane. :)) Pentru mine e ok prima variantă, mai ales la 6.15 a.m.

Așteptările realiste, puține decizii în momente cheie și organizarea sunt ceea ce fac un machiaj fast & fabulous.

Adios și la gară,

Ana

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s