A venit weekendul și am ieșit din casă – sau cum am răcit fix la final de iarnă

Printre plicurile de Teraflu, picături de nas, muci și șervețele împrăștiate fie prin pat, sau pe lângă, mi-am pus ochelarii pe nas și cum m-a mai lăsat durerea de cap am zis că e cazul să mă concentrez pe altceva, poate poate m-o lăsa și răceala. Mda, răceală dobândită sâmbăta care tocmai s-a dus, deci fix în prag de primăvară. Știți vorba aia ca țiganu’ la mal? Well, that was me, nu țigan, dar sigur aproape de mal. 🙂  Bagă pastile, cum ar zice șeful.

Toate ca toate, dar cum am răcit? Păi în perioada 25 și 26 februarie au avut loc două târguri de haine, bijuterii, marochinărie, handmade, orice basically, pe numele lor de scena Half is Free și Dichisar. Dacă la Dichisar știam cum stă treaba de la edițiile trecute și cum Half is Free m-a tot sărit ba cu alte planuri, ba că nu eram în oraș, de data asta mi-am făcut timp în mod expres pentru asta. Eu și cu Nana. Wohoo! Nana, ești vedetă .. pentru două secunde cât citește lumea numele tau. Haha. Și noroc nostru face ca, după o zi de vineri su-per-bă, când evident toată lumea muncea, sâmbăta ce a urmat să fie de .. știm cu toții ce ar rima aici, dar ca să ma exprim politically correct și să nu ofensez ochii și gândurile cititorilor o să zic doar că a fost frig de mi-a înghețat inima-n mine. Și ca după o așa zi frumoasă, mă gândeam, cât poate fi de urât?! Well, we’ve got rain, checked, we’ve got wind, checked, we’ve got cold, checked. Și nuca de pe colivă a fost că m-am îmbrcat flu flu, o cămasă, o fustită, un palton .. și ca să-mi țină de cald la gât, un chocker. Mirific.

Treaba cu dusul la târg a fost ok, Uber și-a făcut datoria. Pentru că târgul Escăi e doar de o zi, ăsta a fost primul nostru pit-stop. The Ark, locația tradițională pentru târg, este chiar lângă piața de flori și spațiul pus la dispozitie era cam neîncăpător. E drept că existau momente mai aglomerate și momente mai libere, însă impresia generală a fost de înghesuială. Femeile sunt niste nebune, m-am trezit de câteva ori cu câte una peste spate, cur și altele, pentru ca .. nu știu, aparent nu mai aveau rabdare?! Se dădeau produsele pe care puseseră ochii? Beats me! După ce ne-am servit cu o cafea si un cappuccino, care btw aveau prețuri mega decente comparativ cu Dichisar, gen 5 lei o băutură, am pornit la explorat. Evident că nu am putut bea toată cafeaua din două înghițituri și ne-am tot cărat cu ea de la un stand la altul, bad idea. Deci nu faceti ca noi; într-un loc plin de oameni puși pe shoppingăreală e mai bine să lăsați cafeaua la final sau s-o dați shot. You’ve been warned. Cum eram noi gură cască pe acolo, am apucat să ne luam câte ceva, nu de îmbrăcat cum ați putea crede – eram prea leneșe pentru operațiune îmbăcat, dezbrăcat, dar pentru bijuterii ne-a mai crescut o mână și ne-am descurcat. Nana s-a ales cu un inel de argint cu model covrig sau infint, sau cum i-a zis iubitul ei, cu mucenic moldovenesc, la juma de preț. Deci a datpe el vreo 65 de lei, de la Miss Mary a little. Eu pusesem ochii pe un lanț simpluț și m-am foit cu el să-l probez de zici că-mi luam cel puțin mașină, nu o bijuterie oarecare. Anyway, am decis sa move on și de mine s-a lipit o brațară de piele, de mai aveam puțin și o luam în toate culorile disponibile. Artistul este Addicted by Ideea, check her out.

Și tot ne-am mai fâtâit, ne-am mai uitat, am mai văzut un blogger, doi, după care ne-am suit dosurile în alt Uber și duse am fost la Dichisar. Pentru ca era deja ora doua după masă și eram cu foamea-n glandă, am zis că ne uitam rapido și ne îndreptăm spre localul unde se dădea strângerea. Periplul la dichisar nu s-a soldat cu vreun succes, lume era destulă, la fel și ofertă, însă am concluzionat că stilul majoritat de acolo, de handmade cu fluturași și floricele nu ne mai reprezintă. Ne-am oprit sa probez eu ceva pantaloni, dar niciun succes rasunător, am mai poposit la un stand cu ceva haine deosebite și nu etnice, but again, eram prea leneșe și deja visam mâncare. Am făcut stânga-mprejur și am iesit.Meh. Daca ar fi să îmi dau cu parerea despre cele două târguri, aș rezuma așa:

Half is free – veniți cu cash sau cumpărați ceva scump ca să aibă comercianții pos. Veniți cu ceva bănet totuș; deși prețurile sunt mai mici ca de obicei, pentru marochinarie și haine, vă trebuie un 80 lei pentru un tricou, un 200-400 pentru niște rochii și 300 pentru bluze faine de mătase. Dar măcar arata bine și unele materiale chiar sunt deosebite. Poliester 90% la preț mare is not for me.

Dichisar – veniți cu cash și aici și fiți pe pace că aveți de unde lua o gustare, la preț mai mare totusi. Expozanții se împart pe două etaje, cumva amestecat. Găsiți multe chestii cu model etno, lucraturi în fimo și argint, rough sau premium. Dacă vă știți mai fashioniste, cred ca primul târg o să fie mai pe gustul vostru, Dischisar având o oarecare amprentă folk. Just sayin’.

Șiiii ajungem și noi să mâncăm într-un final, pe ziua de sâmbătă, de data asta în zona Aviatorilor, la un local family like, Zafferano. Never heard of it, dar fiind pe lista de to check a Alinei (în cazul ei e de fapt un recheck) am zis why not. Acum știu de ce why not. Haha. Not pentru servire, not pentru spaghete carbonara grețoase și în care parmezanul s-a dizolvat, ofc că nu au uitat să-l pună, pentru limonadă îndulcită de-a gata și pentru fresh de portocale înlocuit cu Granini, without asking bineînteles (măcar nu l-au pus pe notă).

Pentru ce aș mai merge aici, după ce o sa epuizăm lista cu localuri de încercat(deci probabil never too soon .. or ever)? Păi din farfuriile altora mi-au placut mult doua feluri de pizza; quatro formaggi și paesana; sau mai simplu spus, cu brânză fără număr și d-alde tărănească. Bune. Și blatul bun, mai ales când a venit aburind.

Și cum stabiliserăm că o să urmeze și desertul, am zis să mai bifăm ceva din lista Alinei, deci next stop: Zexe brasserie. Până să le încerc prajiturile, le-am incercat baia. Ce vă ziceam mai sus de pastele alea grețoase? S-a produs o explozie atomică în stomacul meu și noroc că nu era ocupată baia zexiștilor, că m-am oprit fix in ea. Am ratat deci, povestea fiecărei prăjituri, thank you guys ca m-ați așteptat și pe mine. Not! But anywaaaaaaaaaaaaay, again, I was not impressed. Nu mă impresionează prăjiturile pregătite de o zi, două înainte, mă gândeam că cine știe ce o să încerc acolo de o să-mi ia mințile. I would get desertul de ciocolată cu înghetată de la Shift sau Alt Shift anytime! Ăla e desert bun. Și my fav. Adică molleaux au chocolat. Ăla e dă shit. Dacă vreodată nu știti ce să-mi faceți cado, un desert d-astă va fi mega-super-extra-apreciat. Bicăz aim deat creizi. Ăsta sau mochi. Now you know my secret. 🙂

20170225_163714
Zexe stuff

Și ca să ajungeți să înțelegeți și cum am răcit.. well, după masa copioasă de la Zafferano (not!), am luat-o la pas, pe cea mai căcăciosă vreme până la Steam din Aviatorilor. Nu că ar fi fost departe, dar era atâââât de frig!! Și dus până acolo, după aia întors la mașină și iar dat jos din mașină pentru Zexe, brrr!

Well that was it! Asta fuse. Am ajuns acasă pe după masă și mă gândeam că mă apuc să scriu articolul ăsta de atunci, dar cum hazbănd s-a pus pe somn și eu moțăiam pe lângă el, am pus mâna până la urmă pe o carte, ca să nu-i bat tastele în cap în timp ce dormea; deși nu cred că le-ar fi auzit.

Concluzia: abia aștept să mergem în altă parte! I wonder what’s next pe lista Alinei. Alina? Care to share? Comment below.

Stay tuned! Urmează concediu și poaaaaaaaate un vlog pe bune de data asta – nu de alta, dar am darul ăsta de a scrie și scrie și scrie până vad word count-ul dat peste cap și prietenii că-mi zic că iar am scris prea mult. Țeapăăăă!

Ana

One thought on “A venit weekendul și am ieșit din casă – sau cum am răcit fix la final de iarnă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s