Fetelor, dans!

Salsa, bachata, tango, vals .. Dans! Ce ati zice daca ati avea un insight la ceva un pic mai palpitant? Nu orice fel de dans, ci dansul la bara! Suna promitator?A?A?A? Daca da, keep on reading. Daca nu, o sa urmeze si articolul cu dansul sportiv, deci keep an eye on the blog.

And now, the story, pe semi scurt. Povestea nu e complicata si a inceput cu nunta unor prieteni, care au aflat de cursurile de dans la bara in timp ce pregateau dansul de nunta.  Boooon. Nu, oamenii nu au facut dans la bara la nunta lor; insa ne-au trezit interesul cu posibilitatea de a face astfel de cursuri. Adica, nu am mai auzit pe nimeni sa faca asa ceva, nimeni pe care sa-l intreb, ‘Hei, ce faci in timpul tau liber?/Pai dansez la bara.’ si care sa nu fie de “specialitate” (acea ‘specialitate’) *rolling eyes*.  Asa ca atunci cand am aflat ca putem merge la o lectie gratuita, a durat destul de putin sa ne sincronizam orarele astfel incat sa purcedem, ca fetele, la o sedinta de dans la bara. Bonus a fost chit-chat-ul. 🙂

Locatia este centrala, chiar in zona Unirii, o leaca mai la stanga – mai precis, la Cocor. Acolo, la ultimul etaj, nu ai cum sa nu vezi ‘sala’. Adica o camera de dimensiune medie, cu un mic spatiu dosit, bun pentru schimbat – dans sub marca Nadia Budurusi, check her out aici, aici sau aici.

Zis si facut, am ajuns la Nadia, ne-am tras hainele de sport pe noi si ne-am postat desculte in sala, in asteptarea inceperii cursului. Eram destul de multe; cam zece la numar si 5 bare de invartit pe ele. Cinci dintre noi am fost complet incepatoare si cealalta jumatate practicau deja de cateva luni; asa ca Nadia ne-a impartit pe grupe si pe bare.

Dupa o incalzire riguroasa, la care deja transpirasem, eram gata sa trecem la treaba.

Ce am invatat propriu-zis? Pai cam asa:

  1. Nu strange bara pana nu mai poti! Ca la scoala de soferi; nu strange volanul pana iese suc de lamaie din el! :)) Bara se strange cat sa nu pici de pe ea, insa mainile trebuie sa se poata ‘prelinge’ cu usurinta – deci este un trial and error pana vezi exact pe pielea ta.
  2. Nu purta imbracaminte care sa te acopere mult – daca iei un sort si o bustiera e perfect. Pielea creaza un grip care te ajuta cand faci diverse figuri. Si da, cateodata te va ustura, da-i ok, te obisnuiesti.
  3. Figurile nu sunt complicate, cel putin nu de prima data si e util sa scapi de frica. Nu ai ce sa pierzi sau cum sa te lovesti (prea rau). Esti prea aproape de sol ca sa pici si sa iti fracturezi ceva si nici nu iti iei avant ca sa iti rupi vreo coasta. E safe.Chillax.
  4. Una dintre partile corpului este mai slab devoltata decat cealalta – e normal. Toate figurile le-am repetat pe ambele parti si indicatia Nadiei a fost ca, pe partea mai putin utilizata sa sporesti numarul de repetari. Chiar daca la unele figuri ma simteam usor inapoiata, existau altele la care ori ieseau mai bine, ori la fel ca pe partea dominanta (the right one in my case).
  5. Ca dansul la bara nu e doar o treaba sexy, care arata bine ci ca e multa, multa, munca. Este un sport, pipal! Un sport la care, lucrezi niste muschi pe care nu stiai ca ii ai sau pe care nu ai ocazia sa ii folosesti prea mult sau intens. Eu m-am resimtit la degete si incheieturi.
  6. Niste scheme dragute, a caror nume nu le mai retin. Ce-mi vine acum in minte este doar scaunelul. Si pompierul. 🙂 Si cam atat. Video-uri de incepatori sunt si pe net, la o cautare rapid am gasit asta.
  7. Ca merita sa incerci sa vezi cu ce se mananca. Macar o data.

Si acum, poze! Sau niste tentative, caci lumina nu era tocmai ideala.

 

Ramane sa mai vedem locatii cu dans la bara si who knows, maybe it’ll stick.

20160726_195508
Bonus pic. Mwuhahaha

Cam astea au fost primele impresii la cald.

 

Ne citim curand,

Yours truly

One thought on “Fetelor, dans!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s