Marea debandada

Dupa ce am aflat ca au inceput reducerile online, in penultima zi a lui 2015 am petrecut aproape trei ore cascand ochii in fata monitorului pe site-ul celor de la H&M. Planul de bataie a fost unul simplu, previzibil, probabil identic cu al miilor de oameni logati la site; de aia in final aceasta magica sesiune de cumparaturi s-a dovedit de fapt o sesiune de .. economisire. Yup, nu am cumparat nimic. Clar nu a fost cu intentie, pusesem in cos o multime de produse, insa cu adevarat imi doream doar 2. La un moment dat, dand refresh paginii, ce sa vezi, mi le-au luati altii mai iuti de mana ca mine. Needless to say ca m-a durut sufletul (da, desi sunt niste carpe!), pentru ca in mintea mea deja ma vedeam asortata si participand la evenimente purtand acele haine. Am fost atenta chiar si la materiale, alesesem ceva fibre naturale, bumbac, vascoza si modal, ca sa fie si bune cu piele, nu doar cu ochii. Probabil cel mai si cel mai multe din cele doua item-uri, ma incanta ideea unei rochii din tricot, cu un guler intors, putin largut si cu lungime peste genunchi, intr-o culoare solida – black. Orice ar fi dat bine pe o astfel de croiala si non-culoare. Ah! Si acum stau cu gandul la ea.

Trecand peste acest moment de mare incercare in abia deschisul sezon al reducerilor (imaginare sau nu), m-a lovit dintr-o data ideea pe care am citit-o in ultima carte inceputa (Design yourself de Karim Rashid – foarte expresiva, colorata, usor de citit), dar pe care am auzit-o peste tot, chiar si la persoanele pe care le urmaresc via Youtube. Descotoroseste-te de tot ce nu iti mai foloseste! Si astfel am pornit la ora 5 a dupa amiezii cu scos totul (a se citi aruncat totul) din sifonier si aterizat pe covorul din camera. Timp de cateva ore am sortat si rassortat, am renuntat fara compromisuri la tot ce nu am mai purtat in acest an si am facut doua gramezi de haine – de aruncat si de dat. In tot acest timp, ce am gasit abia purtat a ajuns pe grupul fetelor de whatsapp spre a decide daca intereseaza pe careva. Am gasit si haine noi, care isi vor gasi un nou proprietar – cadouri de la oameni dragi care totusi se incapataneaza sa imi cumpere chestii. Pe final de seara am reusit sa adun un sac de gunoi cu o capacitate de 60L in care am impaturit tot ce era de aruncat, unele de donat, iar intr-o alta punga am sortat tot ce a trezit interesul prietenelor.

Ce am invatat din experienta asta? Desi nu am fost prea atasata de haine, am observat ca mi s-a parut obositor din punct de vedere psihic sa ma gandesc pentru fiecare articol de imbracaminte in parte ce voi face cu el. Totusi, cand nu ziceam un <Da> categoric in primele secunde de cand luam obiectul in mana, ma gandeam ca va capata o noua viata la cineva, deci nu va ramane nefolosit; ceea ce pot spune ca este o consolare. Totodata, mi-am dat seama ce diferit ma vad de acum cateva luni din punct de vedere al stilului. Pana la urma, ce se poate intampla? Sa raman fara haine? Sigur nu. Sa nu mai am atat de multe haine nefolosite? Sigur da.

In alta ordine de idei, ma simt pregatita pentru 2016 – sper sa fie un an al cumparaturilor gandite si al calitatii inainte de orice.

Mi-ar placea sa citesc si despre experienta altor persoane, asa ca daca ai avut curiozitatea sa citesti pana aici, nu te sfii sa lasi un comentariu cu cea mai mare debandada pe care ai facut-o, fie ea de haine, cosmetice .. mancare? Who knows? 🙂

BeFunky Collage

Ne citim in 2016!

Ana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s